1555

Σοφία Ζαχαράκη: «Εκσυγχρονίζουμε τον ΟΠΕΚΑ, μειώνουμε τη γραφειοκρατία»

Επίσκεψη της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΟΠΕΚΑ.

Τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή αντίστοιχα, επισκέφτηκε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υπουργός συνάντησε τα στελέχη και τους εργαζόμενους των δύο Περιφερειακών Διευθύνσεων και συζήτησε μαζί τους όλα τα θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με την δίκαιη και αποτελεσματική απόδοση των επιδομάτων και των κοινωνικών παροχών του Οργανισμού και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στα στελέχη του ΟΠΕΚΑ αναλύθηκαν οι πολιτικές και οι  βασικοί στόχοι του Υπουργείου και της Διοίκησης  του ΟΠΕΚΑ για το 2024, οι οποίοι αφορούν  την υλοποίηση του νέου μοντέλου της προπληρωμένης κάρτας για τους δικαιούχους των επιδομάτων, τη μελέτη για την αναμόρφωση των επιδομάτων από τους πόρους που θα εξοικονομηθούν από το νέο φορολογικό καθεστώς και την  ψηφιακή αναβάθμιση του Οργανισμού που θα περιορίσει τη γραφειοκρατία  για τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Στην εποχή που η χώρα μας κάνει άλματα στον τομέα της ψηφιοποίησης, είναι αυτονόητο ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου ο ΟΠΕΚΑ να γίνει κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και η Κυβέρνηση έχουν θέσει ως μέγιστη προτεραιότητα τη γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του οργανισμού για τη δέσμευσή τους στην ουσιαστική εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.»

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γλούμης –Ατσαλάκης, που υποδέχθηκε την Υπουργό στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Θεσσαλονίκης, αφού εξήρε τις προσπάθειες  που καταβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού τόνισε ότι «τα ικανοποιητικά αποτελέσματα  στην εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΕΚΑ κατά την υλοποίηση των επιδοματικών και κοινωνικών πολιτικών προϋποθέτει, αφενός, την αφοσίωση των υπαλλήλων στην εξυπηρέτηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και αφετέρου, τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Ευχαριστούμε θερμά την Υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, για τη στήριξή της στο έργο μας που έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία.»

Στις συναντήσεις συμμετείχαν, η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονία του ΟΠΕΚΑ, Ανθή Θεοφυλάκτου, και ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΟΠΕΚΑ, Γεώργιος Νικολάου.

Aπό Διοίκηση ΟΠΕΚΑ

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων των προγραμμάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ – Σοφία Ζαχαράκη: Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για τη μείωση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Συνεχίζουμε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο