1555

“Δεν θα μειωθεί κανένα επίδομα αναπηρίας”

 

“Δεν θα κοπεί ή μειωθεί κανένα επίδομα αναπηρίας” διαβεβαιώνει με άρθρο του στην ενημερωτική – οικονομική ιστοσελίδα Euro2Day ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Στυλιανός Πλιάκης. Ο κ. Πλιάκης ενημερώνει για την πορεία του πιλοτικού προγράμματος και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Αττικής ή στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ, ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ

 

Στα 5 απλά βήματα της ηλεκτρονικής διαδικασίας, η οποία ακολουθείται για την αίτηση στο πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας, αναφέρεται ρεπορτάζ της ενημερωτικής – οικονομικής ιστοσελίδας Euro2Day.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται αναλυτικά η σειρά ενεργειών της ηλεκτρονικής αίτησης, η οποία μπορεί να υποβληθεί σε ένα από τα 50 Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Αττικής ή στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ στο κέντρο της Αθήνας (Πατησίων 30). Οι αιτήσεις υποβάλλονται από υπαλλήλους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία ανέπτυξε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ). Υπενθυμίζεται πως η πιλοτική διαδικασία αφορά αποκλειστικά και υποχρεωτικά τα άτομα με αναπηρία που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για χορήγηση προνοιακής παροχής και διαμένουν μόνιμα στην Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ

 

Παράλληλα, με άρθρο του στην ενημερωτική – οικονομική ιστοσελίδα insider ο κ. Πλιάκης, αναφέρεται στο όραμα και την αποστολή του ΟΠΕΚΑ, στην αξιοποίηση του προσωπικού, της πείρας και των διοικητικών δομών του ΟΓΑ, αλλά και στους άμεσους στόχους που έχει ο νεοσύστατος Οργανισμός. Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο κ. Πλιάκης στο πιλοτικό πρόγραμμα για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα που ήδη έχει ξεκινήσει, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως «τα επιδόματα αναπηρίας δεν κόβονται». Ταυτόχρονα αναφέρεται και στο νέο Επίδομα Παιδιού, η πρώτη δόση του οποίου πληρώνεται πριν το Πάσχα, με τα στοιχεία της εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης που υποβλήθηκε το 2017 και τα περσινά Α21.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

 

Τελευταίες Ανακοινώσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο