1555

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΑ στη Θεσσαλονίκη

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2021

 

Η  Υφυπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της εκεί παρουσίας του ΟΠΕΚΑ με περίπτερο και πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για τους επισκέπτες.

Η κ. Υφυπουργός συζήτησε με όλα τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη της υπηρεσίας του Οργανισμού και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής του γραφείου της Υφυπουργού κ. Κωνσταντίνος Γλούμης, καθώς και συνεργάτες της.

 

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΠΕΚΑ τόσο στον τομέα της βελτιστοποίησης των πληροφοριακών συστημάτων, άμεσα συνδεδεμένων με τα επιδόματα, όσο και στη γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης του Οργανισμού, τονίζοντας τον σημαντικό του ρόλο στο κρίσιμο σκέλος της εξυπηρέτησης των ευάλωτων πολιτών και της υλοποίησης κρίσιμων πολιτικών της κυβέρνησης και του Υπουργείου.

 

Η κ. Υφυπουργός εξήρε, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες όλων των εργαζομένων του Οργανισμού προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναδεικνύοντας παράλληλα την εύρυθμη υλοποίηση βασικών επιδοματικών πολιτικών, όπως το Επίδομα Γέννησης, το Επίδομα Αναδοχής, το Επίδομα Παιδιού, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα.

 

Την κ. Υφυπουργό υποδέχθηκαν η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανθή Θεοφυλάκτου και ο Γενικός Διευθυντής Παροχών του ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γεώρμας. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι προϊστάμενοι των δύο τμημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης, Αλεξάνδρα Μαύρου και Χρήστος Μητρουσίδης αναφέρθηκαν εκτενώς σε ζητήματα που αφορούν στην απονομή των επιδομάτων. Επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση εξυπηρετεί τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά το Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Τα διευθυντικά στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης ευχαρίστησαν την κ. Μιχαηλίδου, σημειώνοντας ότι τους τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπουργός επισκέπτεται την Περιφερειακή Διεύθυνση. Επίσης, επεσήμαναν ότι η Διεύθυνση, με περιορισμένο προσωπικό, όχι μεγαλύτερο των τριάντα υπαλλήλων, εξυπηρετεί επτά νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής και τόνισαν ότι από την αρχή της χρονιάς έχει διεκπεραιώσει 130.000 αιτήσεις πολιτών.

 

Τα στελέχη της υπηρεσίας διαβεβαίωσαν την κ. Υφυπουργό ότι θα συνεχίσουν, όπως έκαναν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για την απρόσκοπτη καταβολή των τόσο κρίσιμων για την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών επιδομάτων.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΕΚΑ

 

 

 

 

Τελευταίες Ανακοινώσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο