Διοίκηση

Διοικητής ΟΠΕΚΑ Ξένια Παπασταύρου

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΠΕΚΑ

ΞΕΝΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Η Ξένια Π. Παπασταύρου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Διατέλεσε Γραμματέας Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από αυτό υπήρξε επικεφαλής τoυ Τμήματος Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Τροφίμων – Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας, του πρώτου φορέα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης των τροφίμων.

Η εθελοντική της δράση εκεί το 2005 την ενέπνευσε έξι χρόνια αργότερα να αναπτύξει ένα απλό και βιώσιμο μοντέλο διάσωσης τροφίμων το οποίο εξελίχθηκε αργότερα στη ΜΚΟ γνωστή σήμερα ως «Μπορούμε». Ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς διάσωσης τροφίμων στην Ευρώπη, έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να διασώσει και να προσφέρει πάνω από 60.000.000 γεύματα, αξίας 900.000.000 €.

Για 13 χρόνια εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και ως project manager στο Ίδρυμα Λαμπράκη, ενώ έχει διδάξει Θεωρία της Γνώσης στη Σχολή Μωραΐτη. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (MA Hons in Philosophy and Ancient Greek) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το London School of Economics (MSc in Industrial Relations and Human Resource Management).

Είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Library4All» που βοηθάει σχολεία να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Έχει δύο παιδιά, τον Ανδρέα και τον Ορφέα Παναγιώτη.

KarpodiniPhoto

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΠΕΚΑ

EΥΘΥΜΙΑ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ

Η Ευθυμία (Φαίη) Καρποδίνη γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι Ιατρός, έγγαμη και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε Ιατρική, στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών.

Εξειδικεύτηκε στην Γενική Ιατρική, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΝΑ «Λαϊκό») και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 2003. Στην συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε σε αρκετές ιατρικές παθήσεις.

Έχει συμμετάσχει σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιστημονικών ημερίδων, έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής (ΕΠΙ) του ΕΚΑΒ (2004-2005).

Από το 2004 έως σήμερα έχει εργαστεί ως Ιατρός σε δημόσιες δομές και φορείς Πρωτοβάθμιας Υγείας όπως: ΚΥ Αγίας Παρασκευής, Δημοτικά Ιατρεία, ΚΑΠΗ Χολαργού, Ειδικό Σώμα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), Παρατηρήτρια ΚΕΛΠΝΟ, Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Έχει ένα σημαντικό ερευνητικό έργο σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε ένα πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σημαντική είναι η κοινωνική και εθελοντική της δράση όπως η συμμετοχή της στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Χαλανδρίου (2014-2015). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.