Διοίκηση

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΠΕΚΑ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ  ΠΛΙΑΚΗΣ

Ο Στυλιανός Πλιάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1949, όπου και αποφοίτησε από το  Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Είναι έγγαμος με δυο παιδιά.

 

Σπούδασε Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), (1972) και ολοκλήρωσε Πρόγραμμα επιμόρφωσης στον τομέα του Δημόσιου Μάνατζμεντ του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Συμμετείχε σε επιστημονικά σεμινάρια του ΤΕΕ και άλλων φορέων (Προγραμματισμός έργων κ.α.) καθώς και σε επαγγελματικά συνέδρια και ημερίδες με παρεμβάσεις για τα Δημόσια Έργα και το θεσμικό τους πλαίσιο.

 

Έχει διατελέσει Διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) τομείς Μηχανικών/Νομικών/Υγειονομικών (2015-2016) και Μέλος του προσωρινού Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

 

Εργάστηκε στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) από το 1974 -2009 στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με συνολική υπηρεσία σε θέσεις ευθύνης για 25 και πλέον χρόνια και κατείχε Διευθυντική θέση για 4 χρόνια. Εργάστηκε ως Ελεύθερος Επαγγελματίας σε αξιολογήσεις και εμπειρογνωμοσύνες και είχε αναλάβει την διοίκηση ιδιωτικών εξειδικευμένων Έργων, σε ελέγχους κόστους δαπανών επενδύσεων κυρίως σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (2009-2012). Επίσης, εργάστηκε ως Μηχανικός Παραγωγής στη Βιομηχανία (1974-1976).

 

Η κοινωνική, επιστημονική και συνδικαλιστική του δράση υπήρξε σημαντική.  Μέλος του ΤΕΕ από το 1972 έως το 2012 (και σήμερα Ομότιμο μέλος). Συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ σε επιτροπές Διαγωνισμών Δημοσίων έργων και εμπειρογνωμόνων (ΟΕΚ, ΥΕΘΑ, ΥΠΕΧΩΔΕ κ.α.). Διετέλεσε μέλος σε πολλές θεματικές επιτροπές και ομάδες εργασίας του ΤΕΕ. Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜΗ) από το 1974. Συνδικαλιστικό στέλεχος στα σωματεία του χώρου εργασίας: Ενώσεως Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΜΔΥΔΑΣ) και Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ/Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (1976 – 2009).

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΠΕΚΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Θόδωρος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Κιέλου στη Γερμανία.

Εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Από το 2001 έως το 2009 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (μεταφραστής) και δίδαξε λογοτεχνική μετάφραση στο ΕΚΕΜΕΛ.

Διετέλεσε από το 2007 επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας υπήρξε Διευθυντής στην τριετία 2009-2012. Από το 2015 έως το 2018 εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος «Η Παιδική Στέγη» και του Σικιαριδείου Ιδρύματος.