Διοίκηση

Gloumis_2OECD

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΠΕΚΑ

Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης

Ο Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση στο δημόσιο και ενωσιακό δίκαιο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Κολλέγιο της Ευρώπης (Βέλγιο).

Από το 2019 έως το 2023 διετέλεσε Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης, πρόνοιας, επιδομάτων και κοινωνικών υπηρεσιών.

Πριν την ανάληψη της θέσης αυτής, εργάστηκε ως δικηγόρος σε διακεκριμένες δικηγορικές εταιρείες αναλαμβάνοντας μεγάλες υποθέσεις δικαίου ανταγωνισμού, δημοσίων συμβάσεων και ενέργειας.

Επίσης, έχει εργαστεί ως εθνικός εμπειρογνώμονας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), στο πλαίσιο της Εργαλειοθήκης Ανταγωνισμού, διατυπώνοντας νομοθετικές παρεμβάσεις για την άρση ρυθμιστικών εμποδίων ανταγωνισμού. Ξεκίνησε, τέλος, την επαγγελματική του πορεία από τη Διεύθυνση Νομοθετικών Πράξεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

KarpodiniPhoto

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΠΕΚΑ

EΥΘΥΜΙΑ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ

Η Ευθυμία (Φαίη) Καρποδίνη γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι Ιατρός, έγγαμη και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε Ιατρική, στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών.

Εξειδικεύτηκε στην Γενική Ιατρική, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΝΑ «Λαϊκό») και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 2003. Στην συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε σε αρκετές ιατρικές παθήσεις.

Έχει συμμετάσχει σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιστημονικών ημερίδων, έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής (ΕΠΙ) του ΕΚΑΒ (2004-2005).

Από το 2004 έως σήμερα έχει εργαστεί ως Ιατρός σε δημόσιες δομές και φορείς Πρωτοβάθμιας Υγείας όπως: ΚΥ Αγίας Παρασκευής, Δημοτικά Ιατρεία, ΚΑΠΗ Χολαργού, Ειδικό Σώμα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), Παρατηρήτρια ΚΕΛΠΝΟ, Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Έχει ένα σημαντικό ερευνητικό έργο σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε ένα πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σημαντική είναι η κοινωνική και εθελοντική της δράση όπως η συμμετοχή της στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Χαλανδρίου (2014-2015). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.