1555

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΑ

Συνεδρίασε για πρώτη φορά την Πέμπτη 7 Ιουνίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), παρουσία της αν. Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου.

Τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ του πρώην ΟΓΑ παρέδωσαν την σκυτάλη στα μέλη που θα απαρτίζουν το ΔΣ του ΟΠΕΚΑ :

  • Στυλιανός Πλιάκης – Διοικητής ΟΠΕΚΑ
  • Θεόδωρος Παρασκευόπουλος – Υποδιοικητής ΟΠΕΚΑ
  • Πλανήτερος Γεώργιος – εκπρόσωπος Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Καρμανιόλας Ιωάννης – εκπρόσωπος υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Μουρελάτου Σταματίνα – εκπρόσωπος υπουργείου Οικονομικών
  • Κάιλα Ευδοξία – εκπρόσωπος ΥΠΕΚΑΑ
  • Λυμβαίος Ιωάννης – Γενικός Γραμματέας ΕΣΑΜΕΑ
  • Ντιούδης Αντώνιος – Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων
  • Βασιλοπούλου Παναγιώτα – εκπρόσωπος των εργαζομένων ΟΠΕΚΑ
  • Παπαθεοδώρου Αλέξανδρος – κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανοίγοντας την πρώτη συνεδρίαση, η αν. Υπουργός ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ και χαρακτήρισε κομβικό τον ρόλο που αναλαμβάνει ο ΟΠΕΚΑ. “Ο Οργανισμός αλλάζει χαρακτήρα και απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, στις οικογένειες, τους δικαιούχους ΚΕΑ, τα άτομα με αναπηρία, τους ανάδοχους γονείς και πολλούς άλλους. Ο ΟΠΕΚΑ αγκαλιάζει όλη την κοινωνία. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους βραχίονες του κράτους, που περνά στην ψηφιακή εποχή. Το ψηφιακό κράτος Πρόνοιας θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία. Απλώνεται παντού, με εγκυρότητα. Είναι αδιάβλητο. Δεν επιτρέπει μεσολαβήσεις. Φαινόμενα ευτελισμού του ελληνικού λαού τελειώνουν”.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο στηρίζεται σε δυο πυλώνες, ο ένας εκ των οποίων είναι ο ΟΠΕΚΑ. Ο δεύτερος πυλώνας είναι τα Κέντρα Κοινότητας, τα μάτια και τα αυτιά του Συστήματος στην τοπική κοινωνία. Ο κάθε πολίτης με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του ενημερώνεται σε άμεσο χρόνο για τα επιδόματα, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που δικαιούται. Στο ίδιο πλαίσιο θα λειτουργήσει και η πλατφόρμα για τα ιδρύματα ΝΠΙΔ. Το Κέντρο Κοινότητας θα μεταβιβάζει την κρίσιμη πληροφορία από τον πολίτη, σε 13 Περιφερειακά Παρατηρητήρια και στον Εθνικό Μηχανισμό του υπουργείου, ώστε να ενημερώνονται όλοι σε άμεσο χρόνο. “Αν ένα παιδί κακοποιούνταν και ο εισαγγελέας αδρανούσε, δεν υπήρχε τρόπος να ενημερωθεί άμεσα το σύστημα. Τώρα κάνεις δεν θα μπορεί να πει ότι το αγνοούσε”, επεσήμανε η αν. Υπουργός.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η κ. Φωτίου εξέφρασε την πεποίθηση πως με την συνδρομή και την εμπειρία των εργαζομένων, σύντομα ο ΟΠΕΚΑ θα αποκτήσει το κύρος και την φήμη που είχε για δεκαετίες στην ελληνική κοινωνία ο ΟΓΑ.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο