1555

Θεανώ Φωτίου : “Αυτός είναι ο μεγάλος ρόλος του ΟΠΕΚΑ”

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” έδωσε σήμερα η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δίνοντας αναλυτικές λεπτομέρειες για το Επίδομα Παιδιού, τα αναπηρικά επιδόματα, το Επίδομα Στέγασης κ.α. Η ίδια μίλησε για ένα νέο κράτος κοινωνικής προστασίας, το οποίο είναι αδιάφθορο, δεν δημιουργεί πελατειακές σχέσεις, δεν δίνει ελεημοσύνες και δεν είναι ένα κράτος επιδομάτων.

 

Η συνέντευξη της αν. Υπουργού όπως δημοσιεύεται από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Είναι ένα νέο κράτος κοινωνικής προστασίας, το οποίο είναι αδιάφθορο, δεν δημιουργεί πελατειακές σχέσεις, δεν δίνει ελεημοσύνες και δεν είναι ένα κράτος επιδομάτων, όπως θέλουν να λένε κάποιοι, είναι ένα κράτος κοινωνικής προστασίας οριζόντιων παροχών», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, με αφορμή την πίστωση -σήμερα- της δεύτερης δόσης του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά και την καταβολή του ΚΕΑ τις επόμενες μέρες.

“Στα οικογενειακά επιδόματα θα υπερβούν τους 800.000 φέτος, αυτοί που τα παίρνουν και αντίστοιχα το 1 εκατ. που παίρνει τα αναπηρικά, το 1,3 εκατ. που από το 2019 θα παίρνει το επίδομα στέγασης. Αυτοί ούτε είναι οι φτωχοί, με την έννοια αυτών που δημιούργησε η κρίση, ή πέφτουν κάτω από το δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Είναι στρώματα τα οποία έχουν προβλήματα, αλλά τα οποία χρειάζονται οριζόντιες παροχές κοινωνικής προστασίας», επισήμανε η κ. Φωτίου.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα παιδιού διευκρίνισε: «Έχουμε μία μεγάλη αύξηση του αριθμού των δικαιούχων σε σχέση με πέρυσι -περίπου 20%- και 533.000 οικογένειες θα πληρωθούν τώρα, ενώ έχουμε και μία μεγάλη αύξηση του ποσού των χρημάτων που δίνονται –50% παραπάνω από ό,τι πέρυσι. Επίσης, έχουμε ένα ψηφιοποιημένο σύστημα στον ΟΠΕΚΑ, που διευκολύνει τη ζωή όλων και διασφαλίζει ότι δεν παρεμβαίνουν ανθρώπινα χέρια, δεν παρεμβαίνουν ανθρώπινες σχέσεις στη βάση πιθανών πελατειακών σχέσεων, διασφαλίζει σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι αυτό γίνεται με έναν διαφανή, δίκαιο και αδιάσειστο τρόπο. Αυτά είναι τα τρία επιτεύγματά μας στα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και σε όλα τα επιδόματα, αυτός είναι ο μεγάλος ρόλος του ΟΠΕΚΑ».

“Αυτά”, παρατήρησε η αν. υπουργός, “τα καταψήφισε όλα η ΝΔ και τον ΟΠΕΚΑ και τα κέντρα κοινότητας, διότι ακριβώς η ΝΔ θέλει το παλιό αλισβερίσι, να πουλάει προστασία στις ευάλωτες ομάδες κι εμείς αυτό το καταργούμε και είμαστε υπερήφανοι που το καταργούμε”.

Σε ό,τι αφορά το ΚΕΑ, η κ. Φωτίου εξήγησε: “Έχουμε κάνει καθεστώς ότι στις 28 του μηνός πληρώνεται πάντα το ΚΕΑ, για να μην έχουν αγωνία 620.000 συμπολίτες μας. Πάνω από 63 εκατ. δίνουμε κάθε μήνα γι’ αυτό”.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο